Kατηγορίες
Χρήσιμα Αρχεία
Παραδοσιακή Μαιευτική με την Clare Loprinzi - Midwives
Εγκυμοσύνη, Τοκετός, Γέννα, Θηλασμός, Μαίες, Μαία, Μαιευτική Φροντίδα, Προγεννητικά, Βρεφικό μασάζ, Δραστηριότητες για βρέφη, βρεφικές δραστηριότητες, Αβραμίδου Ειρήνη Αθηνά, Καμπουρίδου Πασχαλίνα, Θεσσαλονίκη, Θεσ/νικη, Ελλάδα, Pregnancy, Birth, Midwives, Midwifery Care, Prenatal, Antenatal, Postnatal, Hypnobirthing, hypnobirthing, Thessaloniki, Greece, Avramidou Irene Athina, Kabouridou Pashalina
17787
post-template-default,single,single-post,postid-17787,single-format-standard,cookies-not-set,qode-news-1.0,qode-quick-links-1.0,,side_menu_slide_from_right,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-14.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive

Παραδοσιακή Μαιευτική με την Clare Loprinzi

Παραδοσιακή Μαιευτική με την Clare Loprinzi

Με χαρά και ενθουσιασμό σας προσκαλούμε για άλλη μια φορά, μετά από 5 χρόνια, στο εργαστήριο παραδοσιακής μαιευτικής με τη Clare Loprinzi!
“Ενδυναμώνοντας τις μητέρες μέσα από την αναπνοή και τον χορό, καθώς γεννούν το μωρό τους – Empowering Mothers to Breathe and Dance as their babies Birth”.
Την Τρίτη 09 Μαϊου 2023, στις 10πμ – 4μμ η Clare, παραδοσιακή μαία και ακτιβίστρια, έρχεται απ΄τη Χαβάη για να παρουσιάσει σε εγκύους, μητέρες και επαγγελματίες υγείας, τον κόσμο του φυσικού τοκετού. Θα διδαχθούμε την τέχνη της ψηλάφησης της κοιλιάς για να αναγνωρίζει η ίδια η μητέρα την θέση του παιδιού της μέσα της. Αναπνοές, χαλάρωση και οραματισμοί για ενίσχυση της προγεννητικής σύνδεσης με το μωρό αλλά και με την ίδια μας τη γυναικεία φύση. Ασκήσεις και τεχνικές που βοηθούν τη γυναίκα να γεννήσει με ευκολία, αλλά και μασάζ εγκυμοσύνης.
Παράλληλα, ειδικά για Μαίες και Βοηθούς Μητρότητας, το τελευταίο δύωρο (2-4 μμ) η Clare θα παρουσιάσει το εργαστήριο “Δουλεύοντας με την προγονική γνώση – Working with Ancestral Knowledge”. Η χρήση των βοτάνων αλλά και της moxa (θερμοθεραπεία) σημαντικά εργαλεία παραδοσικής μαιευτικής και πως μπορούν να βοηθήσουν. Γνώσεις που κάνουν υγιέστερα τα μωρά που γεννιούνται, ενδυναμώνοντας τη μητέρα και την οικογένεια. Τεχνικές φυσικής ανάνηψης των νεογνών μετά τον τοκετό και φυσικά οι πολιτικές γύρω από τη γέννα στον κόσμο!
Τρίτη 09 Μαϊου 2023, στις 10 πμ με 4 μμ δια ζώσης στο Midwives!
To εργαστήριο θα γίνει στα Αγγλικά (με μετάφραση όπου χρειαστεί).
Θα γίνει διάλειμμα για ελαφρύ γεύμα (δεν παρέχεται) στη 1 μμ.
Ελάτε με άνετα ρούχα και μπόλικες ερωτήσεις. Νερό, τσαϊ και καφές θα παρέχεται από εμάς.
Ελάχιστη οικονομική ενίσχυση: 15 ευρώ
Δηλώστε συμμετοχή: https://bit.ly/2GU9VWp
Περισσότερες πληροφορίες στο: info@midwives.gr ή στο inbox της σελίδας μας Midwives.
Eπικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα: 2310 538531, 6942613197 (Ειρήνη) και 6944833655 (Λίνα)
Λίγα λόγια για την Clare..
Η Clare Loprinzi-Kassel (Clarabeth) είναι διπλωματούχος μαία, εκπαιδευμένη με το παραδοσιακό μοντέλο μαιευτικής. Προέρχεται απο μια γενιά Σικελών πρακτικών θεραπευτών και μαιών, απ’ όπου αρχικά έκανε τα πρώτα της βήματα στη μαιευτική. Έχει σπουδάσει μαιευτική και κοινονιωλογία, ενώ κατέχει διδακτορικό πάνω σε περιγεννητικά θέματα. Κάνει τοκετούς στο σπίτι για πάνω από 30 χρόνια. Θεωρεί τον εαυτό της παραδοσιακή μαία καθώς έλαβε μεγάλο μέρος της εκπαίδευσης της από πρακτικές μαμές. Επιθυμεί να διατηρηθεί η γνώση αυτή και να περάσει στις επόμενες γενιές καθώς και να αναπτυχθεί η σοβαρότητα και η υπευθυνότητα των παραδοσιακών μαιών. Η Clare έχει εργαστεί και διδάξει μαζί με Ινδιάνες και Αφρικανές μαίες, και έχει βοηθήσει εκατοντάδες μωρά να έρθουν στον κόσμο με έναν ειρηνικό τρόπο. Η βάση της είναι στη Χαβάη, όπου παρευρίσκεται σε τοκετούς και εργάζεται σαν δασκάλα σε σχολείο. Άρθρα της έχουν δημοσιευθεί σε διακεκριμένα περιοδικά μαιευτικής και γονεϊκότητας, ενώ την έχουν παρουσιάσει και άλλα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Επίσης ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο και εκπαιδεύει το κοινό πάνω σε θέματα φυσικού τοκετού. Ασχολείται επίσης με την παραδοσιακή ιατρική, τη χρήση θεραπευτικών φυτών καθώς και με την υγεία του υγρού στοιχείου, του αέρα και της γης. Στα πλαίσια των πεποιθήσεών της, έχει αναπτύξει μια έντονη ακτιβιστική δράση.
Επισκέφτηκε για πρώτη φορά την Ελλάδα το 1996 όπου ενέπνευσε την δημιουργία του σωματείου ΕΥΤΟΚΙΑ.
 
Κατά τη παραμονή της στην Ελλάδα την Εβδομάδα Σεβασμού στη Γέννα, θα παρουσιάσει τη διαχρονική αξία της παραδοσιακής μαιευτικής γνώσης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save