Kατηγορίες
Χρήσιμα Αρχεία
Παραδοσιακή Μαιευτική με την Clare Loprinzi - Midwives - Thessaloniki
Εγκυμοσύνη, Τοκετός, Γέννα, Θηλασμός, Μαίες, Μαία, Μαιευτική Φροντίδα, Προγεννητικά, Βρεφικό μασάζ, Δραστηριότητες για βρέφη, βρεφικές δραστηριότητες, Αβραμίδου Ειρήνη Αθηνά, Καμπουρίδου Πασχαλίνα, Θεσσαλονίκη, Θεσ/νικη, Ελλάδα, Pregnancy, Birth, Midwives, Midwifery Care, Prenatal, Antenatal, Postnatal, Hypnobirthing, hypnobirthing, Thessaloniki, Greece, Avramidou Irene Athina, Kabouridou Pashalina
16538
post-template-default,single,single-post,postid-16538,single-format-standard,cookies-not-set,qode-news-1.0,qode-quick-links-1.0,,side_menu_slide_from_right,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-14.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive

Παραδοσιακή Μαιευτική με την Clare Loprinzi

Παραδοσιακή Μαιευτική με την Clare Loprinzi

Στο Midwives, την Τετάρτη 16 Μαϊου 2018, στις 6 μ.μ. με μεγάλη χαρά σας προσκαλούμε στην ομιλία της  Clare Loprinzi.

Στα πλαίσια της Εβδομάδας Σεβασμού στη Γεννά (14-20 Μαΐου 2018), οργανώνεται διήμερο εκδηλώσεων με θέμα την παραδοσιακή μαιευτική, ανοιχτό προς το κοινό. Κεντρική ομιλήτρια είναι η παραδοσιακή μαία και ακτιβίστρια Clare Loprinzi.
 
  • Την Τετάρτη 16 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί η κεντρική ομιλία της Clare Loprinzi με θέμα ” Παραδοσιακή Μαιευτική: Όταν η επιστήμη συναντά την παράδοση”. Μερικά απο τα θέματα που θα συζητηθούν είναι: Τι είναι η παραδοσιακή μαία και ποιά είναι τα εργαλεία της | Πως γίνεται η παρακολούθηση της εγκυμοσύνης με παραδοσιακό τρόπο | Η χρήση των υπερήχων, πόσο ακριβείς είναι και πως επηρεάζουν τις μαιευτικές ικανότητες | Οι μύθοι των πολύ μικρών και μεγάλων εμβρύων | Χορός και μουσική κατά την εγκυμοσύνη | Η προγεννητική σύνδεση με το έμβρυο και άλλα..
 
  • Την Πέμπτη 17 Μαΐου μια υπέροχη εκδρομή στον Όλυμπο θα γεμίσει την ημέρα μας. Θα επισκεφθούμε τον αρχαιολογικό χώρο του Διον, και θα βρεθούμε στις βάθρες του Ορλιά. Εκεί σε κάποιο σημείο που θα επιλέξουμε θα πραγματοποιηθεί βιωματικό σεμινάριο με αφήγηση μύθων, χορό, τραγούδι για ενδυνάμωση και αφύπνιση της θηλυκής ενέργειας κατά τις αρχαίες παραδόσεις από όλο τον κόσμο, υπό την καθοδήγηση της Clare Loprinzi. Η μεταφορά θα γίνει με αυτοκίνητα των συμμετεχόντων και για τα έξοδα βαραίνουν τους ίδιους (διόδια, φαγητό).
 
Θα ακολουθήσει πικ νικ και προαιρετικά κολύμπι στη θάλασσα ή στις βάθρες.
Το σεμινάριο μπορούν να παρακολουθήσουν, μαίες/μαιευτές, γιατροί, βοηθοί μητρότητας, μητέρες, έγκυες και όποιος άλλος ενδιαφέρετε για την περιγεννητική περίοδο.
 —————————

Τετάρτη, 16 Μαϊου και Πέμπτη, 17 Μαϊου 2018

Ελάχιστη οικονομική ενίσχυση κατ’ άτομο ανά ημέρα 10 ευρώ για την κάλυψη των εξόδων των εκδηλώσεων.

Δηλώστε συμμετοχή: https://bit.ly/2GU9VWp

Περισσότερες πληροφορίες στο: info@midwives.gr ή στο inbox της σελίδας μας Midwives.

Eπικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα: 2310 538531, 6942613197 (Ειρήνη) και 6944833655 (Λίνα)

————————–

Λίγα λόγια για την Clare..

Η Clare Loprinzi- Kassel (Clarabeth) είναι διπλωματούχος μαία, εκπαιδευμένη με το παραδοσιακό μοντέλο μαιευτικής. Προέρχεται απο μια γενιά Σικελών πρακτικών θεραπευτών και μαιών, απ’ όπου αρχικά έκανε τα πρώτα της βήματα στη μαιευτική. Έχει σπουδάσει μαιευτική και κοινονιωλογία, ενώ κατέχει διδακτορικό πάνω σε περιγεννητικά θέματα. Κάνει τοκετούς στο σπίτι για πάνω από 30 χρόνια. Θεωρεί τον εαυτό της παραδοσιακή μαία καθώς έλαβε μεγάλο μέρος της εκπαίδευσης της από πρακτικές μαμές. Επιθυμεί να διατηρηθεί η γνώση αυτή και να περάσει στις επόμενες γενιές καθώς και να αναπτυχθεί η σοβαρότητα και η υπευθυνότητα των παραδοσιακών μαιών. Η Clare έχει εργαστεί και διδάξει μαζί με Ινδιάνες και Αφρικανές μαίες, και έχει βοηθήσει εκατοντάδες μωρά να έρθουν στον κόσμο με έναν ειρηνικό τρόπο. Η βάση της είναι στη Χαβάη, όπου παρευρίσκεται σε τοκετούς και εργάζεται σαν δασκάλα σε σχολείο. Άρθρα της έχουν δημοσιευθεί σε διακεκριμένα περιοδικά μαιευτικής και γονεϊκότητας, ενώ την έχουν παρουσιάσει και άλλα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Επίσης ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο και εκπαιδεύει το κοινό πάνω σε θέματα φυσικού τοκετού. Ασχολείται επίσης με την παραδοσιακή ιατρική, τη χρήση θεραπευτικών φυτών καθώς και με την υγεία του υγρού στοιχείου, του αέρα και της γης. Στα πλαίσια των πεποιθήσεών της, έχει αναπτύξει μια έντονη ακτιβιστική δράση.
Επισκέφτηκε για πρώτη φορά την Ελλάδα το 1996 όπου ενέπνευσε την δημιουργία του σωματείου ΕΥΤΟΚΙΑ.
 
Κατά τη παραμονή της στην Ελλάδα την Εβδομάδα Σεβασμού στη Γέννα, θα παρουσιάσει τη διαχρονική αξία της παραδοσιακής μαιευτικής γνώσης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save