Kατηγορίες
Χρήσιμα Αρχεία
Συναντήσεις λοχείας για νέες μητέρες - Midwives - Thessaloniki
Εγκυμοσύνη, Τοκετός, Γέννα, Θηλασμός, Μαίες, Μαία, Μαιευτική Φροντίδα, Προγεννητικά, Βρεφικό μασάζ, Δραστηριότητες για βρέφη, βρεφικές δραστηριότητες, Αβραμίδου Ειρήνη Αθηνά, Καμπουρίδου Πασχαλίνα, Θεσσαλονίκη, Θεσ/νικη, Ελλάδα, Pregnancy, Birth, Midwives, Midwifery Care, Prenatal, Antenatal, Postnatal, Hypnobirthing, hypnobirthing, Thessaloniki, Greece, Avramidou Irene Athina, Kabouridou Pashalina
16781
post-template-default,single,single-post,postid-16781,single-format-standard,cookies-not-set,qode-news-1.0,qode-quick-links-1.0,,side_menu_slide_from_right,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-14.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-7.7.2,vc_responsive

Συναντήσεις λοχείας για νέες μητέρες – Μάρτιος 2019

Συναντήσεις λοχείας για νέες μητέρες – Μάρτιος 2019

Την Παρασκευή 01 Μαρτίου 2019, στο Midwives, ξεκινούν πέντε εβδομαδιαίες συναντήσεις λοχείας για νέες μητέρες, με συντονίστρια την Αλεξάνδρα Κασαπάκη, Ψυχολόγος – απ. Ψυχοθεραπεύτρια Γκεσταλτ και τις μαίες Ειρήνη – Αθηνά Αβραμίδου και Πασχαλίνα Καμπουρίδου.
Οι πρώτοι μήνες μετά τον τοκετό, η περίφημη περίοδος της λοχείας βιώνεται με ποικίλους τρόπους από κάθε νέα μητέρα. Με τις ευκολίες και τις δυσκολίες της, είναι μια χρονική στιγμή στη ζωή της γυναίκας που χρειάζεται υποστήριξη από το περιβάλλον της. Οι αλλαγές στο σώμα, στην καθημερινότητα, η ευθύνη για το μωρό και η αλλαγή των ρόλων στη σχέση με το σύντροφο, πολλές φορές φέρνει δυσκολίες στη νέα μητέρα.
 
Σε αυτό τον κύκλο συναντήσεων που ετοιμάσαμε με αγάπη για τις νέες μανούλες, θα προσπαθήσουμε παρέα να προσεγγίσουμε συναισθηματικά αλλά και πρακτικά τη περίοδο της λοχείας.
 
Οι μαίες του Midwives, Ειρήνη και Λίνα, με την πολύτιμη βοήθεια της αγαπημένης, Αλεξάνδρας Κασαπάκη, Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια Γκεσταλτ και μητέρα, θα κουβεντιάσουμε σχετικά με τα πιο σημαντικά θέματα που προκύπτουν κατά την διάρκεια της λοχείας.
 
Ο κύκλος συναντήσεων αποτελείται από 5 συνεδρίες με θέματα:
 
1η συνάντηση: H εμπειρία του τοκετού μου.
Ο τοκετός αποτελεί για κάποιες μητέρες μία θαυμάσια εμπειρία που ολοκληρώνει την ομορφιά που βιώνουν, για άλλες ένα δύσκολο και τραυματικό βίωμα για το οποίο χρειάζονται στήριξη και φροντίδα. Σε κάθε περίπτωση πάντως ο τοκετός είναι μία αφυπνιστική και υπαρξιακή εμπειρία που κάνει τη γυναίκα να ξαναγεννιέται και η ίδια μαζί με το παιδί της. Σε αυτή τη συνάντηση θέλουμε να δοθεί ο χώρος για την κάθε μητέρα να διηγηθεί την εμπειρία του τοκετού της και μέσα από το μοίρασμα να ανακαλύψουμε τη νέα γνώση αλλά και τις καινούριες ανάγκες. Να δώσουμε μορφή στο βίωμα του τοκετού και να ανακαλύψουμε μαζί τα νοήματα που και τους καρπούς που γεννήθηκαν μαζί με το μωρό της.
 
2η συνάντηση: Η συναισθηματική μου κατάσταση στη λοχεία.
Η λοχεία είναι η περίοδος που οι περισσότερες νέες μητέρες την βιώνουν με κάποια συναισθηματική αναταραχή και μία αίσθηση μετάβασης τόσο σε ψυχικό όσο και σωματικό επίπεδο. Είναι μία έντονη περίοδος αλλαγής, που χαρακτηρίζεται από το απροσδόκητο των συναισθημάτων, των γεγονότων, των αλλαγών και των εναλλαγών. Με σεβασμό και αποδοχή στην προσωπικό βίωμα της κάθε μητέρας ο στόχος της συνάντησής μας είναι να μοιραστούμε, να μάθουμε, να ακούσουμε και τελικά να αναγνωρίσουμε την συναισθηματική διαδικασία που βιώνει η κάθε μητέρα ξεχωριστά και παράλληλα με τη φροντίδα του μωρού της και που πολλές φορές είναι δύσκολη, αναπάντεχη ή μη αποδεχτή από τις δικές της προσδοκίες ή και των άλλων γύρω της.
 
3η συνάντηση: H σχέση μου με τον σύντροφο.
Με τον ερχομό του μωρού προστίθεται ένα ακόμα μέλος στη μέχρι τότε κλειστή δυάδα του ζευγαριού και οι νέοι γονείς καλούνται να ανταπεξέλθουν και να αυτοπροσδιορίσουν τον εαυτό τους στο νέο τους ρόλο και συγχρόνως να ανακαλύψουν τον νέο τρόπο απέναντι και στο σύντροφό τους. Αυτό εμπεριέχει την αίσθηση και της δημιουργικότητας αλλά και της απώλειας, της χαράς και της δυσκολίας. Ας προσπαθήσουμε σε αυτή τη συνάντηση να ονομάσουμε αρχικά τις αλλαγές και τις νέες δυναμικές που δημιουργούνται, μέσα από ένα ταξίδι στην ιστορία της καθεμίας και στην πραγματικότητα που συνδημιουργείται, με ή χωρίς τον σύντροφο.
 
4η συνάντηση: To κλάμα του μωρού μου – Η ανταπόκριση.
Η περίοδος της λοχείας είναι το καλωσόρισμα και ο χρόνος προσαρμογής. Είναι το ξεκίνημα και η πρώτη φάση της σχέσης με το μωρό μου. Προσπαθώ να καταλάβω τις ανάγκες του και το φροντίζω ανταποκρινόμενη στο κλάμα του. Τι προσπαθεί να μου πει κάθε φορά; Πώς εγώ είμαι σίγουρη για αυτό που χρειάζεται; Πώς να αντιδρώ στο κλάμα του; Μήπως το κακομαθαίνω; Πώς θα ήθελα να είναι το μωρό μου και η σχέση μεταξύ μας; Τι σημαίνει να είμαι παρούσα στην επαφή με το μωρό μου; Ερωτήματα και προβληματισμοί που θα συζητήσουμε με αφορμή το κλάμα και τα θέματα που σχετίζονται και αφορούν στην ίδια τη συναισθηματική διαδικασία της μητέρας στην προσπάθειά της να κατανοήσει και να ανταπεξέλθει στα πολλαπλά αιτήματα προσοχής, επαφής και φροντίδας του μωρού της.
 
5η συνάντηση: O ύπνος μου – η φροντίδα της μαμάς.
Στην περίοδο της λοχείας η νέα μητέρα βρίσκεται σε μία κατάσταση ευαλωτότητας, σωματικής και συναισθηματικής, η οποία επιβαρύνεται πολλές φορές και από τις συχνές αφυπνίσεις και τις αλλαγές στο χρόνο ύπνου, ξεκούρασης και προσωπικής ανάπαυσης. Αποφασίσαμε να αφιερώσουμε μία ολόκληρη συνάντηση στο θέμα του ύπνου μιας και ο ύπνος αποτελεί ίσως το πιο πολυσυζητημένο θέμα που απασχολεί τις νέες μητέρες. Θα προσπαθήσουμε λοιπόν να διερευνήσουμε τους μηχανισμούς που εμποδίζουν την πιο φυσική και την πιο απαραίτητη λειτουργία του οργανισμού μας και τους τρόπους για μία όσο πιο δημιουργική φροντίδα της ίδιας της νέας μητέρας.
 
Σας περιμένουμε με τα μωρά σας, σ’ ένα ζεστό, baby friendly περιβάλλον. Με ζεστό τσάι και υγιεινά κουλουράκια!
 
Το Midwives μετατρέπεται σε ένα χώρο συνάντησης, έκφρασης, μοιράσματος και υποστήριξης για νέες μητέρες!
 
Ελάτε με τα μωράκια σας ή χωρίς, με τη χαρά, τη λύπη, τη δυσκολία, το γέλιο, την αϋπνία ή απλά την περιέργεια,
σε μία νέα σειρά δημιουργικών συναντήσεων με γνώμονα
την επίγνωση και την αλληλοστήριξη!
 
Οι συναντήσεις απευθύνονται σε νέες μητέρες με βρέφη μέχρι ενός έτους.
 
Τις συναντήσεις συντονίζουν οι μαίες του Midwives, Πασχαλίνα Καμπουρίδου και Ειρήνη-Αθηνά Αβραμίδου καθώς και η Αλεξάνδρα Κασαπάκη, Ψυχολόγος – απ. Ψυχοθεραπεύτρια Γκεσταλτ.
 
—————————————————————-
 
Oι ημερομηνίες των συναντήσεων είναι:
01/03, 08/03, 15/03, 22/03, 29/03/2019
Kάθε Παρασκευή 11:00 πμ – 12:30 μμ
 
Δηλώστε συμμετοχή εγκαίρως!
 
Kόστος συμμετοχής για τις πέντε συναντήσεις: 120 ευρω / μητέρα (προπληρωμή)
 
Δηλώσεις συμμετοχής: http://bit.ly/2BShxRS
 
Για οποιαδήποτε πληροφορία καλέστε στα τηλέφωνα:
Ειρήνη: 6942 613197
Πασχαλίνα: 6944 833655
Midwives: 2310 538531
ή στείλτε μας μήνυμα στο info@midwives.gr
 
—————————————————————–
 
Μερικές πληροφορίες ακόμη..
 
Φορέστε άνετα ρούχα για να μη σας περιορίζουν στην κίνηση.
Στο χώρο βγάζουμε τα παπούτσια οπότε έχετε μαζί σας προαιρετικά καλτσάκια.
Υπάρχει μεγάλο ασανσέρ, ράμπα για ΑΜΕΑ, άνετο πάρκιγκ για το αυτοκίνητο και εύκολη πρόσβαση με τη γραμμή 12 του OΑΣΘ.
—————————————————————-
 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save