Kατηγορίες
Χρήσιμα Αρχεία
Προγεννητικές Συναντήσεις - Γεννώ με Εμπιστοσύνη - 11/2022
Εγκυμοσύνη, Τοκετός, Γέννα, Θηλασμός, Μαίες, Μαία, Μαιευτική Φροντίδα, Προγεννητικά, Βρεφικό μασάζ, Δραστηριότητες για βρέφη, βρεφικές δραστηριότητες, Αβραμίδου Ειρήνη Αθηνά, Καμπουρίδου Πασχαλίνα, Θεσσαλονίκη, Θεσ/νικη, Ελλάδα, Pregnancy, Birth, Midwives, Midwifery Care, Prenatal, Antenatal, Postnatal, Hypnobirthing, hypnobirthing, Thessaloniki, Greece, Avramidou Irene Athina, Kabouridou Pashalina
17663
post-template-default,single,single-post,postid-17663,single-format-standard,cookies-not-set,qode-news-1.0,qode-quick-links-1.0,,side_menu_slide_from_right,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-14.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-7.7.2,vc_responsive

Προγεννητικές Συναντήσεις – Γεννώ με Εμπιστοσύνη – Nοέμβριος 2022

Προγεννητικές Συναντήσεις – Γεννώ με Εμπιστοσύνη – Nοέμβριος 2022

Με μεγάλη χαρά σας ανακοινώνομυς την ΕΝΑΡΞΗ ΝΕΟΥ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΠΡΟΓΕΝΝΗΤΙΚΩΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΙΕΣ!
ΝΕΟ ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ!
Στο Midwives, τη Δευτέρα 07 Νοεμβρίου 2022, στις 6.00 μμ ξεκινά νέος κύκλος, επτά προγεννητικών συναντήσεων – “Γεννώ με εμπιστοσύνη”, για εγκύους και τους συντρόφους τους. Οι γονείς μπορούν να συμμετέχουν δια ζώσης ή μέσω διαδικτύου.
Γονείς που περιμένετε το μωράκι σας, σας προσκαλούμε να συμμετέχετε στις προγεννητικές συναντήσεις “Γεννώ με Εμπιστοσύνη” για να προτοιμαστείτε ψυχοσωματικά, να ενημερωθείτε και να εμπιστευτείτε τη φυσιολογική διαδικασία της γέννας.
Tι είναι το “Γεννώ με εμπιστοσύνη”;
Το προγεννητικό πρόγραμμα αυτό φτιάχτηκε απο τις μαίες Ειρήνη-Αθηνά Αβραμίδου και Πασχαλίνα Καμπουρίδου, μετά απο συνεχή αναζήτηση διεθνών νέων δεδομένων στη μαιευτική, μελέτη ερευνών και κατευθυντήριων οδηγιών αλλά και εμπιστοσύνη στη φύση. Στο πρόγραμμα αυτό θα αποκτήσετε όλες τις γνώσεις και τις πληροφορίες που χρειάζεστε για όλη την περιγεννητική περίοδο.
Τι ΔΕΝ είναι το “Γεννώ με εμπιστοσύνη”;
Το “Γεννώ με εμπιστοσύνη” ΔΕΝ είναι τα κλασικά μαθήματα “Ανώδυνου Τοκετού” ή “Ψυχοπροφύλαξης” που υπάρχουν δωρεάν στη πόλη μας. Είναι μια αρμονική συγκέντρωση επιστημονικών και τεκμηριωμένων πληροφοριών, πρακτικών συμβουλών, τεχνικών αναπνοής και χαλάρωσης για την εγκυμοσύνη, τον τοκετο, το θηλασμό και την λοχεία!
Ποιος είναι ο σκοπός του “Γεννώ με εμπιστοσύνη”;
Να δούμε τη γέννα ως ενα φυσιολογικό γεγονός, να προετοιμαστούμε και να γεννήσουμε με εμπιστοσύνη στο σώμα και στο μωρό μας!
Στη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ειδικά όταν αυτή βιώνεται για πρώτη φορά, είναι πιθανό να υπάρχουν αρνητικά συναισθήματα όπως άγχος, φόβος, ανασφάλεια. Όταν όμως η μητέρα (και ο πατέρας) συνειδητοποιήσει τη φυσιολογικότητα του τοκετού και του θηλασμού, αρχίζει να δυναμώνει και να νιώθει περισσότερη αυτοπεποίθηση για το σώμα της και το μωρό της. Αυτό επιτυγχάνεται μέσα απο τις συναντήσεις μας!
Η προετοιμασία και πάνω απ’ όλα η ενημέρωση για τις επιλογές στη γέννα είναι αυτό που βοηθά το ζευγάρι να βρούν το δρόμο που τους ταιριάζει προς τη γονεϊκότητα και συνειδητά να ζήσουν τον τοκετό του παιδιού τους, έχοντας αυτοί το πρωταρχικό ρόλο. Ακολουθώντας το ένστικτο τους και έχοντας συνοδοιπόρο τη μαία, θα γεννήσουν φυσικά, χωρίς περιττές ιατρικές παρεμβάσεις, και έτσι θα μειωθούν οι πιθανότητες στο ελάχιστο για μια αναίτια καισαρική.
Πότε ξεκινούν οι συναντήσεις;
Οι προγεννητικές συναντήσεις ξεκινούν μετά το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης, και είναι συνολικής διάρκειας 21 ωρών (επτά συναντήσεις των 3 ωρών). Περιέχουν οτι ειναι καλό να γνωρίζει το ζευγάρι για την εγκυμοσύνη, τον τοκετό, το θηλασμό και τη λοχεία.
Σημαντικό!
Κάθε κύκλος συναντήσεων προσαμόζεται στις ανάγκες της κάθε ομάδας αφού οι συμμετέχοντες συμπληρώνουν ενα μικρό ερωτηματολόγιο στη φόρμα συμμετοχής πριν την έναρξη τους, προκειμένου να γνωρίζουμε τις ανάγκες τους και που πρέπει να δουλέψουμε πιο πολύ.
Τι περιλαμβάνουν οι συναντήσεις;
Κάθε συνάντηση αποτελείται απο το θεωρητικό και το πρακτικό μέρος.
Μερικά απο τα θέματα που καλύπτονται στο θεωρητικό μέρος:
– Ανάπτυξη και ενδυνάμωση της προγεννητικής σύνδεσης – επικοινωνίας των γονιών με το μωρό τους
– Συνειδητοποίηση της φυσιολογικότητας της εγκυμοσύνης και του τοκετού
– Διαχείρηση του φόβου-στρες και τεχνικές για βαθιά χαλάρωση (αναπνοή κ.α.)
– Το πλάνο τοκετού και πως χρησιμοποιείται
– Τα σημάδια έναρξης του τοκετού και τα στάδια του
– Ο ενεργός τοκετός και η σημασία των πρώτων ωρών στη περιγεννητική σύνδεση
– Φυσικές μέθοδοι ανακούφισης και πως μαθαίνω να αφήνομαι
– Ο μητρικός θηλασμός
– Η φροντίδα του νεογέννητου, περιποίηση του σώματος αλλά και η ψυχοσυναισθηματική του φροντίδα
– Η φροντίδα της μητέρας στη λοχεία και η ψυχολογία της
– Ο ενεργός ρόλος του πατέρα στη γέννα, το θηλασμό και τη φροντίδα του μωρού
– Η σεξουαλική ζωή του ζευγαριού και ευεξία της νεας οικογένειας
– Οι ισορροπίες στην οικογένεια, μητρότητα – πατρότητα βοηθώντας ο ένας τον άλλο

Το πρακτικό μέρος περιέχει κινήσεις και ειδικές ασκήσεις για την εμπέδωση του εμβρύου, ανακούφιση απο πόνους στη μέση και τη λεκάνη, χορός της κοιλιάς (belly dancing) και αφρικάνικος χορός, παιχνίδια με το έμβρυο, yoga εγκυμοσύνης, τεχνικές αναπνοής και βαθιά χαλάρωση με τεχνικές απο τη μέθοδο Hypnobirthing. Βιωματικές ασκήσεις με την ψυχολόγο για τις σχέσεις του ζευγαριού.

Εμπλουτίζουμε τις προγεννητικές μας συναντήσεις δίνοντας βάση στη διατροφή με τη συμβολή της Διατροφολόγου μας Αιμιλίας Κάκαλη και την ψυχολογία στη μητρότητα με την συμβολή της ψυχολόγου και μαίας Ελένης Χαριτοπούλου, για να λύσουμε όλες τις σχετικές απορίες! Η Μαία και Birthlight Yoga Instructor Δήμητρα Γεωργοπούλου, θα διδάξει yoga εγκυμοσύνης και τεχνικές αναπνοής.
Πως θα συμμετέχω στις συναντήσεις;

Σας περιμένουμε στο Μidwives στις δια ζώσης συναντήσεις μας ή και διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας ZOOM.

—————————————————————————-
Τις συναντήσεις πραγματοποιούν η Πασχαλίνα Καμπουρίδου κ η Ειρήνη-Αθηνά Αβραμίδου, ανεξάρτητες μαίες και ιδρύτριες του “Midwives”, καθώς και η Ελένη Χαριτοπούλου, μαία και ψυχολόγος.

Oι ημερομηνίες των συναναντήσεων είναι:
07,14,21,28/11 – 5,12,19/12/2022
Kάθε Δευτέρα στις 18:00 με 21:00 Δια ζώσης στο Midwives σε μικρές ομάδες ή και διαδικτυακά.
Δηλώστε συμμετοχή εγκαίρως!
Δηλώσεις συμμετοχής: shorturl.at/bvBP7
Ή στείλτε μας όνομα, τηλέφωνο επικοινωνίας και email στο info@midwives.gr ή στο inbox της σελίδας μας στο Facebook.
Καλέστε μας στα τηλέφωνα:
Ειρήνη: 6942 613197
Πασχαλίνα: 6944 833655
Midwives: 2310 538531
Kόστος συμμετοχής στο πρόγραμμα: 150 ευρω / ζευγάρι (προπληρωμή), περιλαμβάνεται πλούσιο ενημερωτικό ηλεκτρονικό υλικό.
—————————————————————————
Με το καλό να γνωριστούμε και να περάσουμε ένα μήνα γλυκιάς προσμονής του μωρού σας μαζί!
 
 
 

Save

Save

Save