Kατηγορίες
Χρήσιμα Αρχεία
Προγεννητικές Συναντήσεις - Γεννώ με Εμπιστοσύνη - Ιανουάριος 2020
Εγκυμοσύνη, Τοκετός, Γέννα, Θηλασμός, Μαίες, Μαία, Μαιευτική Φροντίδα, Προγεννητικά, Βρεφικό μασάζ, Δραστηριότητες για βρέφη, βρεφικές δραστηριότητες, Αβραμίδου Ειρήνη Αθηνά, Καμπουρίδου Πασχαλίνα, Θεσσαλονίκη, Θεσ/νικη, Ελλάδα, Pregnancy, Birth, Midwives, Midwifery Care, Prenatal, Antenatal, Postnatal, Hypnobirthing, hypnobirthing, Thessaloniki, Greece, Avramidou Irene Athina, Kabouridou Pashalina
17032
post-template-default,single,single-post,postid-17032,single-format-standard,cookies-not-set,qode-news-1.0,qode-quick-links-1.0,,side_menu_slide_from_right,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-14.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-7.7.2,vc_responsive

Προγεννητικές Συναντήσεις – Γεννώ με Εμπιστοσύνη – Ιανουάριος 2020

Προγεννητικές Συναντήσεις – Γεννώ με Εμπιστοσύνη – Ιανουάριος 2020

Στο Midwives, τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020, στις 6.00 μμ ξεκινά νέος κύκλος, έξι προγεννητικών συναντήσεων – “Γεννώ με εμπιστοσύνη”, για εγκύους και τους συντρόφους τους.

Γονείς που περιμένετε το μωράκι σας, σας προσκαλούμε να συμμετέχετε στις προγεννητικές συναντήσεις “Γεννώ με Εμπιστοσύνη” για να προτοιμαστείτε ψυχοσωματικά, να ενημερωθείτε και να εμπιστευτείτε τη φυσιολογική διαδικασία της γέννας.
 
Tι είναι το “Γεννώ με εμπιστοσύνη”;
 
Το προγεννητικό πρόγραμμα αυτό φτιάχτηκε απο τις μαίες Ειρήνη-Αθηνά Αβραμίδου και Πασχαλίνα Καμπουρίδου, μετά απο συνεχή αναζήτηση διεθνών νέων δεδομένων στη μαιευτική, μελέτη ερευνών και κατευθυντήριων οδηγιών αλλά και εμπιστοσύνη στη φύση. Το “Γεννώ με εμπιστοσύνη” του Midwives ΔΕΝ είναι τα κλασικά μαθήματα “Ανώδυνου Τοκετού” ή “Ψυχοπροφύλαξης” που υπάρχουν δωρεάν στην πόλη. Είναι όμως μια αρμονική συγκέντρωση πληροφοριών, πρακτικών συμβουλών και τεχνικών αναπνοής και χαλάρωσης για την εγκυμοσύνη, τον τοκετο, το θηλασμό και την λοχεία!
 
Ποιος είναι ο σκοπός του “Γεννώ με εμπιστοσύνη”;
 
Να δούμε τη γέννα ως ενα φυσιολογικό γεγονός, να προετοιμαστούμε και να γεννήσουμε με εμπιστοσύνη στο σώμα και στο μωρό μας!
Στη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ειδικά όταν αυτή βιώνεται για πρώτη φορά, είναι πιθανό να υπάρχουν αρνητικά συναισθήματα όπως άγχος, φόβος, ανασφάλεια. Όταν όμως η μητέρα (και ο πατέρας) συνειδητοποιήσει τη φυσιολογικότητα του τοκετού και του θηλασμού, αρχίζει να δυναμώνει και να νιώθει περισσότερη αυτοπεποίθηση για το σώμα της και το μωρό της. Αυτό επιτυγχάνεται μέσα απο τις συναντήσεις μας!
 
Η προετοιμασία και πάνω απ’ όλα η ενημέρωση για τις επιλογές στη γέννα είναι αυτό που βοηθά το ζευγάρι να βρούν το δρόμο που τους ταιριάζει προς τη γονεϊκότητα και συνειδητά να ζήσουν τον τοκετό του παιδιού τους, έχοντας αυτοί το πρωταρχικό ρόλο. Ακολουθώντας το ένστικτο τους και έχοντας συνοδοιπόρο τη μαία, θα γεννήσουν φυσικά, χωρίς περιττές ιατρικές παρεμβάσεις, και έτσι θα μειωθούν οι πιθανότητες στο ελάχιστο για μια αναίτια καισαρική.
 
Πότε ξεκινούν οι συναντήσεις;
 
Οι προγεννητικές συναντήσεις ξεκινούν μετά το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης, και είναι συνολικής διάρκειας 18-20 ωρών (έξι συναντήσεις των 3 ωρών). Περιέχουν οτι ειναι καλό να γνωρίζει το ζευγάρι για την εγκυμοσύνη, τον τοκετό, το θηλασμό και τη λοχεία.
 
Σημαντικό!
Κάθε κύκλος συναντήσεων προσαμόζεται στις ανάγκες της κάθε ομάδας αφού οι συμμετέχοντες συμπληρώνουν ενα μικρό ερωτηματολόγιο πριν την έναρξη τους, προκειμένου να γνωρίζουμε τις ανάγκες τους και που πρέπει να δουλέψουμε πιο πολύ.
 
Τι περιλαμβάνουν οι συναντήσεις;
 
Κάθε συνάντηση αποτελείται απο το θεωρητικό και το πρακτικό μέρος.
 
Μερικά απο τα θέματα που καλύπτονται στο θεωρητικό μέρος:
 
– Ανάπτυξη και ενδυνάμωση της προγεννητικής σύνδεσης – επικοινωνίας των γονιών με το μωρό τους
– Συνειδητοποίηση της φυσιολογικότητας της εγκυμοσύνης και του τοκετού
– Διαχείρηση του φόβου-στρες και τεχνικές για βαθιά χαλάρωση (αναπνοή κ.α.)
– Το πλάνο τοκετού και πως χρησιμοποιείται
– Τα σημάδια έναρξης του τοκετού και τα στάδια του
– Ο ενεργός τοκετός και η σημασία των πρώτων ωρών στη περιγεννητική σύνδεση
– Φυσικές μέθοδοι ανακούφισης και πως μαθαίνω να αφήνομαι
– Ο μητρικός θηλασμός και η φροντίδα του νεογέννητου
– Η φροντίδα της μητέρας στη λοχεία και η ψυχολογία της
– Ο ενεργός ρόλος του πατέρα στη γέννα, το θηλασμό και τη φροντίδα του μωρού
 

Το πρακτικό μέρος περιέχει κινήσεις και ειδικές ασκήσεις για την εμπέδωση του εμβρύου, ανακούφιση απο πόνους στη μέση και τη λεκάνη, χορός της κοιλιάς (belly dancing) και αφρικάνικος χορός, παιχνίδια με το έμβρυο, τεχνικές αναπνοής και βαθιά χαλάρωση με τεχνικές απο τη μέθοδο Hypnobirthing.

Εμπλουτίζουμε τις προγεννητικές μας συναντήσεις “Γεννώ με εμπιστοσύνη” δίνοντας βάση στη διατροφή και την ψυχολογία στη μητρότητα, για να λύσουμε όλες τις σχετικές απορίες! Με την πολύτιμη συμβολή ψυχολόγου, θα προσεγγίσουμε τη ψυχική υγεία της νέας μητέρας στην εγκυμοσύνη και τη λοχεία για ισορροπία, έτσι ώστε να βιώσουμε με ηρεμία και χαρά τον ερχομό του μωρού μας! Στην πρώτη μας συνάντηση θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε την μέθοδο Sonatal, μουσικοθεραπεία για εγκύους με την μουσικοπαιδαγωγό Eύη Δαβόρα.

 
Υπάρχει δυνατότητα συμμετοχής και μέσω Skype στο πρόγραμμα για τους γονείς που ζουν μακριά μας.
—————————————————————————-
 
Oι ημερομηνίες των συναντήσεων είναι:
13/01, 20/01, 27/01, 03/02, 10/02, 17/02/2020
Kάθε Δευτέρα στις 18:00 με 21:00.
 
Δηλώστε συμμετοχή εγκαίρως!
Υπάρχει δυνατότητα συμμετοχής και μέσω Skype στο πρόγραμμα για τους γονείς που ζουν μακριά μας.
 
Δηλώσεις συμμετοχής: https://bit.ly/2Brhm2t
Ή στείλτε μας όνομα, τηλέφωνο επικοινωνίας και email στο info@midwives.gr ή στο inbox της σελίδας μας στο Facebook.
Καλέστε μας στα τηλέφωνα:
Ειρήνη: 6942 613197
Πασχαλίνα: 6944 833655
Midwives: 2310 538531
 
Kόστος συμμετοχής για το πρόγραμμα: 130 ευρω / ζευγάρι (προπληρωμή), περιλαμβάνεται πλούσιο ενημερωτικό υλικό στο τέλος κάθε συνάντησης.
 
—————————————————————————
 
Μερικές πληροφορίες ακόμη..
 
Φορέστε άνετα ρούχα για να μη σας περιορίζουν στην κίνηση.
Στο χώρο βγάζουμε τα παπούτσια οπότε έχετε μαζί σας προαιρετικά καλτσάκια.
Υπάρχει άνετο πάρκιγκ για το αυτοκίνητο και εύκολη πρόσβαση με τη γραμμή 12 του OΑΣΘ.
 
Με το καλό να γνωριστούμε και να περάσουμε ενα μήνα γλυκιάς προσμονής του μωρού σας μαζί!

Save

Save

Save