Kατηγορίες
Χρήσιμα Αρχεία
Intoning - Μουσικοθεραπεία για βρέφη και παιδιά! - Midwives Thessaloniki
Εγκυμοσύνη, Τοκετός, Γέννα, Θηλασμός, Μαίες, Μαία, Μαιευτική Φροντίδα, Προγεννητικά, Βρεφικό μασάζ, Δραστηριότητες για βρέφη, βρεφικές δραστηριότητες, Αβραμίδου Ειρήνη Αθηνά, Καμπουρίδου Πασχαλίνα, Θεσσαλονίκη, Θεσ/νικη, Ελλάδα, Pregnancy, Birth, Midwives, Midwifery Care, Prenatal, Antenatal, Postnatal, Hypnobirthing, hypnobirthing, Thessaloniki, Greece, Avramidou Irene Athina, Kabouridou Pashalina
16341
post-template-default,single,single-post,postid-16341,single-format-standard,cookies-not-set,qode-news-1.0,qode-quick-links-1.0,,side_menu_slide_from_right,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-14.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive

Intoning – Μουσικοθεραπεία για βρέφη και παιδιά!

Intoning – Μουσικοθεραπεία για βρέφη και παιδιά!

Στο Μidwives καλοσωρίζουμε με χαρά το Intoning, τη μουσικοθεραπεία για βρέφη και παιδιά απο 0 εως 3 χρονών!
 
Δίνουμε στις νέες μας ζωούλες τα πιο δυνατά εργαλεία για μια υγειή και ισσοροπημένη ανάπτυξη, μέσα από τη φωνή της μανούλας.

Η μέθοδος Intoning αποτελεί το δεύτερο κομμάτι της μουσικοθεραπευτικής μεθόδου υποστήριξης και ανάπτυξης Sonatal, και εφαρμόζεται σε νεογνά, βρέφη και νήπια εως τριών ετών για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

 Έχει ως στόχο την βελτιστοποίηση της μορφωτικής και λειτουργικής ωρίμανσης των βρεφών και των μικρών παιδιών. Φροντίζει για την προσαρμογή του καρδιαγγειακού συστήματος του παιδιού στην υπερφόρτωση αναπνευστικού συστήματος και έχει ως στόχο την τόνωση της λειτουργικής και πάνω από όλα, της λεκτικής δραστηριότητας του παιδιού, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στην ανάπτυξη της ομιλίας, η οποία συνδυάζεται με την ανάπτυξη μηχανισμών μουσικής, καλλιτεχνικής και κινητικής έκφρασης.

Έχοντας βάση των ασκήσεων τους ήχους που παράγει το ίδιο το παιδί και σημαντικό συστατικό τη φωνή της μητέρας, κατά την εφαρμογή της μεθόδου, η ομιλία του παιδιού συνοδεύεται από ακουστικές, οπτικές και κινητικές ασκήσεις, με αποτέλεσμα την ανάπτυξη ενδονευρονικών συνδέσεων στο κεντρικό νευρικό σύστημα. Το παιδί προσαρμόζεται συνεχώς στις δραστηριότητές αυτές και κινητοποιεί τον φυσικό μηχανισμό της ανάδρασης.
Η ουσία της εκπαίδευσης είναι η συνεπής εφαρμογή των ασκήσεων: αναπνοή με εκφώνηση (τραγούδι και ομιλία), οπτικοποίηση υλικού (εικόνα), κινητική υποστήριξη (κινήσεις που μιμούνται ηχοαναπνευστικές εικόνες).
 
Αμέσως μετά τη γέννηση, το παιδί στερείται το πιο σημαντικό αισθητηριακό ερέθισμα της ζωής του – τον ήχο της καρδιάς της μητέρας. Γι ‘αυτό η φωνή της μητέρας, ειδικά τον πρώτο μήνα της ζωής, έχει ιδιαίτερη σημασία και ενεργεί ως διεγέρτης της ψυχοσυναισθηματικής και κινητικής δραστηριότητας του παιδιού.
Αυτή η ευάλωτη και πολυσήμαντη περίοδος της ζωής μας, αποτελεί την αφετηρία και τη βάση για τη μετέπειτα εξέλιξη μας.
 
Μαζί με τη μουσικοπαιδαγωγό μας Δαβόρα Ευδοξία, είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε εσάς και τα μωράκια σας την Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018 στις 10.30 το πρωί, να τραγουδήσουμε και να χορέψουμε, βοηθώντας μέσα από το παιχνίδι μας, στη δημιουργία ενός ασφαλούς περιβάλλοντος, πλημμυρισμένου από σωστά ερεθίσματα και προσφέροντας στο παιδί όλο τον πλούτο των αρμονικών, για το ξεκίνημα για μιας υγιούς σωματικά κ πνευματικά ζωής.
 
 
—————————————————————–

Κάθε Τετάρτη 10.30 – 11.30 πμ. Έναρξη: 28 Mαρτίου 2018

Δηλώστε συμμετοχή: http://bit.ly/2Bn4IP2
Στο email info@midwives.gr ή στο inbox της σελίδας μας στο FB.
 
Καλέστε στα τηλέφωνα για περισσότερες πληροφορίες:
Ειρήνη: 6942 613197
Πασχαλίνα: 6944 833655
Midwives: 2310 538531
 
Κόστος συμμετοχής: 80 ευρω / μήνα (4 συνεδρίες της μιας ώρας) | 100 ευρώ / μήνα για δυο αδερφάκια (0-3 χρονών).
 
To Ιntoning διδάσκη η πιστοποιημένη μουσικοπαιδαγωγός Εύη Δαβόρα. 
Περισσότερες πληροφορίες για τη μέθοδο Ιntoning:  www.sonatal.gr 

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save