Kατηγορίες
Χρήσιμα Αρχεία

Ιστορίες τοκετού: Ρένα – Γιώργος – Νοέμβριος 2018

Ιστορίες τοκετού: Ρένα – Γιώργος – Νοέμβριος 2018

Από πολύ πριν μείνω έγκυος στο 2ο κοριτσάκι μου έμαθα για τον τοκετό στο σπίτι και αμέσως ήξερα ότι έτσι θέλω να γεννήσω κι εγώ!! Από εκείνη την ώρα και όσο πλησίαζε η ώρα να αρχίσουμε να προσπαθούμε πραγματικά σαν όλο σύμπαν να συνομοτουσε.. μίλησα με μια φίλη στο άσχετο κ πως ήρθε η κουβέντα μου είπε πως είχε μια φίλη που γέννησε σπίτι με την Ειρήνη και μου έδωσε το νούμερο της! Την πήρα τελικά τηλέφωνο όταν ήμουν περίπου 2 μηνών.. της είπα ότι θέλω μια γέννα στο σπίτι κ μου είπε ότι αυτή δε θα μπορεί να είναι γιατί γεννάει κι αυτή με 3 μέρες διαφορά στην πητ ! Ε δε γίνονται αυτά λέω! Μου είπε όμως για τα μαθήματα “γεννω με εμπιστοσύνη”που έκαναν στη θεςνίκη. Φυσικά και πήγα χωρίς 2η σκέψη.

Απ’τήν πρώτη στιγμή που γνωρίζεις την Ειρήνη κ τη Λίνα είναι σα να τις ξέρεις χρόνια.. Μου έσβησαν κάθε αμφιβολία που είχα.. Ένιωθα τόση ασφάλεια κ γαλήνη μαζί τους.. μου έκανε καλό να είμαι κοντά τους έστω μια Τετάρτη για 3 ώρες.. Οπότε αν και είχα την επιλογή του Skype προτιμούσα να πηγαίνω θεςνικη κάθε Τετάρτη! Κι ο καλός μου που πάντα με νιώθει φυσικά με πήγαινε Κοντά τους.. Τα μαθήματα τελείωσαν πήρα γνώσεις, που ακόμη κι εγώ που υποτίθεται ήμουν “διαβασμένη” δεν ήξερα και καταρριφθηκαν πολλοί μύθοι που μας πασάρουν!Πλησίασε λοιπόν ο καιρός.. Φυσικά ο φόβος δεν έφυγε ποτέ.. Σκεφτόμουν πως δεν θα έχω άλλη επιλογή αναλγησίας τέλος θα πρέπει να αντέξω.. θα αντέξω ως το τέλος; Βέβαια η πιθανότητα να πάω νοσοκομείο ή κλινική ήταν απείρως πιο φοβιστικη!

Ώσπου έρχεται εκείνη η Παρασκευή που το μωράκι μου αποφάσισε πως ήρθε η ώρα.. Και απελευθέρωσε την ωκυτοκινη. Άρχισαν σκορπια κύματα σαν περιόδου και η μέση μου με πέθαινε.. Τηλεφωνώ στη Λίνα μου.. Παρακολουθησε το μου λέει και αν γίνουν στα 10 λεπτά με παίρνεις τηλέφωνο. Εμένα να με έχει πιασει Μανία! Να μαγειρέψω για την ομάδα του τοκετου μου πως έτσι θα τους έχω νηστικους; να φτιάξω και κανένα κουλουράκι.. και καμιά μπάρα δημητριακών για δύναμη για μένα; και το σπίτι να είναι έτοιμο.. κι η φωλιά μου (κυρίως αυτή) να είναι έτσι όπως την είχα φανταστεί στο hypnobabies που άκουγα συνεχώς τον τελευταίο μήνα!

Η Λίνα μου η καημένη με έπαιρνε αυτή συνέχεια τηλέφωνο αφού εγώ είχα δουλειές χάχα! Το βράδυ παρέμεναν σκόρπια τα κύματα μου, οπότε μου είπε να κάνω ένα ζεστό ντους και να κοιμηθώ με θερμοφόρα στη μέση! Εγώ έβαλα και το ζεστό στρωματακι οπότε μέσα στη ζεστή φωλιά σταμάτησαν οι πόνοι. Ω μα τι ξεκούραση δεν έχω κάνει πιο ωραίο ύπνο! Ξυπνάω Σάββατο πρωί χωρίς πόνο στη μέση πια μόνο με μικρά πονακια και είχα τη φαεινή ιδέα να κάνω ένα ειδικό πρόγραμμα belly dance για έγκυες, που μου είχε στείλει η Ειρήνη! (Ξέχασα να αναφέρω πως σε όλη την εγκυμοσύνη μετά το 3ο τρίμηνο πήγαινα γυμναστήριο με παλμογραφο κ παρακολουθηση απ τον καλό μου Στέλιο τον γυμναστή μου και κολυμβητήριο! ) Μετά το χορό αρχίζουν τα κύματα λίγο πιο συχνά κ αρχίζει να βγαίνει βλένα! Πρώτα άσπρη μετά πιο ροζ.. Το ήξερα εγώ Κυριακή έλεγα θα γεννήσω δεν είμαι έτοιμη πιο πριν! Μέχρι το βράδυ λοιπόν ήρθαν στο 10 λεπτο τα κύματα..

Μόλις μου είπε η Λίνα”κλείσε Ρένα ετοιμάζομαι κι έρχομαι”λέω αυτό ήταν Ρένα τώρα μπήκες στο χορό κ θα χορέψεις. Ανάβω τα κεράκια μου, τα λαμπακια μου, τη συσκευή με τα αιθέρια έλαια που μου αρέσουν, βάζω ήχους θάλασσας στο λαπτοπ..Παίρνω τηλέφωνο τις φίλες μου δε το άκουγε καμία! Στο τέλος ήρθαν οι δύο από τις τέσσερις που ήταν να έρθουν αχ τι ωραία που ήρθαν για μένα! Ο Γιώργος ξεκινάει να φουσκώνει την πισίνα κ τι να δούμε; έχανε νερό από τη βαλβίδα απελευθέρωσης! Ευτυχώς το κόλλησε με σιλικόνη κ κράτησε! Εγώ είχα κοκαλωσει στην μπάλα του πιλάτες! Οποιαδήποτε κίνηση έφερνε κύμα οπότε εκεί πάνω περνούσα όλα τα κύματα. Ώσπου επιτέλους ήρθε η Λίνα μου..  Αχ ανακούφιση..  Με εξετάζει και μου λέει έχεις 6 διαστολή! Ορίστε; λέω! Δεν το είχα καταλάβει! Ήμουν τυχερή γιατί είχε γίνει και σε αυτό όπως ήθελα! Δεν είχαν σπάσει τα νερά μου κι είχα το σακο του μωρού μου για μαξιλαράκι ?

Εντωμεταξύ είχε γεμίσει η πισίνα και μπήκε πρώτη η Σοφία το 1ο μου παιδάκι! Τι χαρά που έβαλε μαγιό στο καταχείμωνο! Αν και άντεχα ακόμη μπήκα κι εγώ μαζί της. Αχ τι υπέροχη αίσθηση κ χαλάρωση το ζεστό νερό!! Σύντομα άρχισαν πιο έντονα τα κύματα.. Σε κάθε ένα φώναζα “Λίνα έρχεται και άλλο έλα εδώ”! Την ήθελα δίπλα μου οπωσδήποτε! Η Σοφία μου μου έκανε μασάζ στη μέση και μου έριχνε ζεστό νερό και μου έλεγε ότι και η Λίνα.. Τα πας πολύ καλά, είσαι πολύ δυνατή! Ώσπου σύντομα γύρω στις 4 παρά (1 είχε έρθει η Λίνα) γίνονται πιο έντονα όλα κι η αναπνοή μου αλλάζει! Και ξαφνικά.. Μου έρχεται να σπρώξω με όλη τη δύναμη του σύμπαντος! Σαν μία δύναμη να έρχεται μέσα απτή γη και να θέλει να βγει μέσω του σώματος μου! Φώναζα με βρυχηθμό ζωώδη σα λεαινα! Δεν ήταν πόνος όμως, ήταν δύναμη! Νιώθω τώρα το δαχτυλίδι της φωτιάς.. Στο μεταξύ φτάνει και η Αλίκη μου! Με πρόλαβε! Εγώ ήμουν πλέον λίγο αλλού βέβαια, οι ενδορφινες έκαναν το θαύμα τους! Το μόνο δύσκολο ήταν αυτό το τεντωμα όμως με 6 σπρωξιες μέσα σε 20 λεπτά ήρθε το μωράκι μου κι η Λίνα το έβαλε κατευθείαν πάνω μου! Δε το πίστευα!! Με σηκώνουν κ με πάνε στο κρεβάτι για να βγει ο πλακούντας.. Περιμένουν κοντά μια ώρα! Έχει περάσει όλο το αίμα στο μωράκι μου και μετά κόβουμε το λωρο! Μιλάμε δε το πιστεύω τι έγινε! Είμαι σα να μην έχω γεννήσει! Απίστευτη ζωντάνια κ εγώ κ το μωρό! Και απίστευτη ανάκαμψη! Ήδη την επόμενη μέρα αναπολώ τον τοκετό μου! Στη Σοφία έλεγα”δε πρόκειται να ξανά κάνω παιδί”! Τώρα λέω θέλω κι άλλο σύντομα! Τέτοιες γέννες με σεβασμό να έχουν όλες οι γυναίκες εύχομαι.. Μαγικές.. Τελετουργικες.. Να νιώθουν θεές που γεννάνε, λεαινες και μάγισσες.. Έχουμε τόση δύναμη, τόση Σοφία που είναι κρίμα που μας μαθαίνουν να την ξεχνάμε..

ΥΓ: Να μη ξεχάσω να προσθέσω πως τα κορίτσια μου καθάρισαν τα πάντα και έφυγαν όταν εγώ τους είπα ότι είμαι εντάξει! Αν και θα ήθελα να μείνουν μαζί μου καμιά βδομάδα τόσο πολύ τις αγάπησα!! Οι μαιες μου! Οι νεράιδες μου! Ανυπομονώ να κάνω 3ο παιδί ώστε να έχω δίπλα μου και την Ειρήνη μου, η οποία ήταν δίπλα μου ακόμη κι αν ήταν μακριά μου❤❤