Kατηγορίες
Χρήσιμα Αρχεία
Midwives | Ομάδα αυτοβοήθειας | Συζητώ -Επουλώνω- Δυναμώνω
Εγκυμοσύνη, Τοκετός, Γέννα, Θηλασμός, Μαίες, Μαία, Μαιευτική Φροντίδα, Προγεννητικά, Βρεφικό μασάζ, Δραστηριότητες για βρέφη, βρεφικές δραστηριότητες, Αβραμίδου Ειρήνη Αθηνά, Καμπουρίδου Πασχαλίνα, Θεσσαλονίκη, Θεσ/νικη, Ελλάδα, Pregnancy, Birth, Midwives, Midwifery Care, Prenatal, Antenatal, Postnatal, Hypnobirthing, hypnobirthing, Thessaloniki, Greece, Avramidou Irene Athina, Kabouridou Pashalina
17610
post-template-default,single,single-post,postid-17610,single-format-standard,cookies-not-set,qode-news-1.0,qode-quick-links-1.0,,side_menu_slide_from_right,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-14.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive

Συζητώ – Επουλώνω – Δυναμώνω | Ομάδα αυτοβοήθειας για Μαίες/Μαιευτές

Συζητώ – Επουλώνω – Δυναμώνω | Ομάδα αυτοβοήθειας για Μαίες/Μαιευτές

Για πρώτη φορά, μια ομάδα για μοίρασμα, συζήτηση και θεραπεία αποκλειστικά για Μαίες, Μαιευτές και φοιτητήτριες/ες Μαιευτικής!
 
Το οφείλουμε στον εαυτό μας!
 
Το τραύμα στο μαιευτικό επάγγελμα
– Τι επαγγέλλεσαι;
– Είμαι μαία.
– Είσαι τυχερή! Είναι ευλογία να παρευρίσκεσαι στο θαύμα της γέννησης!
 
Ναι, η αλήθεια είναι ότι οι μαίες είμαστε τυχερές. Κάθε γέννηση είναι μοναδική και μοιάζει λες και ο χώρος όλος να γεμίζει ξαφνικά με χρυσόσκονη την ώρα που το μωρό κλαίει για πρώτη φορά. Και τότε νιώθεις σαν να παίρνεις κι εσύ την πρώτη σου πραγματική ανάσα έπειτα από πολλές ώρες αφοσίωσης στη μέλλουσα μαμά. Τι συμβαίνει όμως όταν υπάρχει σιωπή; Πώς ανακοινώνεις ότι μια καρδιά ξαφνικά έπαψε να χτυπά;
Πώς διαχειρίζεσαι ένα εργασιακό περιβάλλον που δε σε σέβεται σαν επαγγελματία και σε εξουθενώνει; Πώς επιστρέφεις στο σπίτι σου, την οικογένειά σου, τα παιδιά σου; Είναι και αυτό ένα κομμάτι του επαγγέλματός μας στο οποίο καλούμαστε να ανταπεξέλθουμε.
 
Σαν επαγγελματίες υγείας οφείλουμε πρώτα από όλα να φροντίζουμε την προσωπική μας υγεία, σωματική και ψυχική, ώστε να μπορούμε έπειτα να φροντίσουμε τις γυναίκες και τα μωρά τους δίνοντάς τους τον καλύτερό μας εαυτό.
 
Το πρόγραμμα αυτοβοήθειας και θεραπείας «Συζητώ- Επουλώνω- Δυναμώνω» απευθύνεται σε μαίες/τές που – παρευρέθηκαν σε τοκετό που τις/τους τραυμάτισε ψυχοσυναισθηματικά – εμφανίζουν συμπτώματα επαγγελματικής εξουθένωσης («burn out» ) ή μετατραυματικού στρες – θέλουν να εξοικειωθούν με τους τρόπους διαχείρισης της απώλειας κύησης ή νεογνού.
 
Θα πραγματοποιηθούν 3 συναντήσεις διάρκειας 90 λεπτών με συντονίστρια τη μαία και ψυχολόγο Ελένη Χαριτοπούλου, στις οποίες θα έχετε την ευκαιρία να μοιραστείτε την ιστορία σας, να ακούσετε τις εμπειρίες των υπολοίπων μελών της ομάδας καθώς και να γνωρίσετε τεχνικές διαχείρισης της απώλειας από την επιστήμη της ψυχολογίας.
 
Μπορείτε να συμμετάσχετε στην ομάδα είτε δια ζώσης με φυσική παρουσία στο Midwives είτε διαδικτυακά μέσω ZOOM και το κόστος συμμετοχής για τις τρεις συναντήσεις είναι 45 ευρώ συνολικά.
Στην ομάδα μπορούν να συμμετέχουν Μαίες/ Μαιευτές αλλά και φοιτήτριες/τες Μαιευτικής.
Θυμήσου, το σημάδι στην ψυχή σου, με τις κατάλληλες γραμμές μπορεί να γίνει το λουλούδι που θα σου θυμίζει τη δύναμή σου!
 
Ημερομηνίες συναντήσεων: Παρασκευή 07/10/22, Παρασκευή 14/10/22, Παρασκευή 21/10/22 και Ώρα 8 – 9.30 μμ
Κόστος συμμετοχής: 45 ευρώ (συνολικά 3 συναντήσεις)
Δηλώστε συμμετοχή στο info@midwives.gr ή στο inbox της σελίδας μας στο FB.
 
ή καλέστε στα τηλέφωνα:
Ειρήνη: 6942 613197
Πασχαλίνα: 6944 833655
Midwives: 2310 538531
 
 
.
Λίγα λόγια για τη συντονίστρια..
 
 
Η Ελένη Χαριτοπούλου είναι ανεξάρτητη μαία και ψυχολόγος και γεννήθηκε στην Αθήνα το 1985. Αποφοίτησε από το τμήμα Ψυχολογίας του Α.Π.Θ. το 2008 και είναι κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου. Έκτοτε εργάστηκε ως ελεύθερη επαγγελματίας διατηρώντας το γραφείο της στην πόλη της Θεσ/νίκης. Το 2018, ούσα και η ίδια πλέον μητέρα δύο παιδιών, έπειτα από τη συμμετοχή της στις κατατακτήριες εξετάσεις, κατατάχθηκε πρώτη στο τμήμα μαιευτικής του ΑΤΕΙΘ από όπου αποφοίτησε το 2022 με βαθμό ΑΡΙΣΤΑ 9,36. Είναι κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος μαίας και διατηρεί το προσωπικό της γραφείο στην περιοχή της Επανομής. Με γνώμονα την εξατομικευμένη προσέγγιση, παρέχει υψηλού επιπέδου και επιστημονικά τεκμηριωμένη φροντίδα και συμβουλευτική στην έγκυο, την επίτοκο και τη λεχωίδα. Αναγνωρίζοντας το μεγαλείο του φυσιολογικού τοκετού και τη δύναμη της γυναίκας που γεννάει, στόχος της είναι τα μωρά να παίρνουν την πρώτη τους ανάσα σε ένα περιβάλλον ασφάλειας, αγάπης και σεβασμού
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save