Kατηγορίες
Χρήσιμα Αρχεία
Η Μαία στο πλευρό της γυναίκας - Midwives Greece - Family Wellbeing
Εγκυμοσύνη, Τοκετός, Γέννα, Θηλασμός, Μαίες, Μαία, Μαιευτική Φροντίδα, Προγεννητικά, Βρεφικό μασάζ, Δραστηριότητες για βρέφη, βρεφικές δραστηριότητες, Αβραμίδου Ειρήνη Αθηνά, Καμπουρίδου Πασχαλίνα, Θεσσαλονίκη, Θεσ/νικη, Ελλάδα, Pregnancy, Birth, Midwives, Midwifery Care, Prenatal, Antenatal, Postnatal, Hypnobirthing, hypnobirthing, Thessaloniki, Greece, Avramidou Irene Athina, Kabouridou Pashalina
16441
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16441,cookies-not-set,qode-news-1.0,qode-quick-links-1.0,,side_menu_slide_from_right,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-14.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-7.7.2,vc_responsive

Η Μαία στο πλευρό της γυναίκας

Τι ειναι το Midwives

Οι Μαίες ή αλλιώς Midwives είναι οι επαγγελματιές υγείας που στέκονται στο πλευρό κάθε γυναίκας, εγκύου, μητέρας, συζύγου, για να την υποστηρίξουν σωματικά αλλά και ψυχοσυναισθηματικά στα διάφορα θέματα που την απασχολούν, είτε αυτό αφορά τον οικογενειακό προγραμματισμό, την εγκυμοσύνη, τον τοκετό, τον θηλασμό είτε τη σεξουαλική υγεία και την πρόληψη του γυναικολογικού καρκίνου σε όλες τις ηλικίες.

Το Midwives είναι ενας χώρος ενημέρωσης, προετοιμασίας και υποστήριξης όλης της οικογένειας. Πριν ακόμη απ’τη σύλληψη μέχρι τα πρώτα χρόνια τηςζωής του παιδιού. Οι ιδρύτριες Ειρήνη-Αθηνά Αβραμίδου και Πασχαλίνα Καμπουρίδου, είναι οι δυο ανεξάρτητες μαίες που αποτελούν την ομάδα του Midwives.

Θελήσαμε να φτιάξουμε μια εστία ενημέρωσης σχετικά με τις επιλογές που υπάρχουν στην εγκυμοσύνη και τον τοκετό με σκοπό οι νέοι γονείς να εξαλείψουν το φόβο και να το μετατρέψουν σε δύναμη για να ξεπερνούν τις προκλήσεις στη νεα τους ζωή με το μωρό. Παράλληλα δημιουργήσαμε αυτό το χώρο νιώθοντας την ανάγκη να αναδείξουμε και να επικοινωνήσουμε το πραγματικό ρόλο της Mαίας, καθώς με το πέρασμα των χρόνων η Mαία έχει παραγκωνιστεί και απομακρυνθεί απο το λειτούργημα της. Ως ανεξάρτητες μαίες παρατηρήσαμε οτι στη χώρα μας υπάρχει έλλειψη της μαιευτικής φροντίδας στην κοινότητα και έτσι θελήσαμε να την προσφέρουμε με σκοπό την πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση και την αγωγή υγείας.

Στο Midwives μέσα απο τους κύκλους προγεννητικών συναντήσεων “Γεννώ με εμπιστοσύνη” γίνεται η ψυχοσωματική προετοιμασία του ζευγαριού για το φυσικό τοκετό, τον τοκετό στο σπίτι, το φυσικό τοκετό μετά απο καισαρική (VBAC) και τον τοκετό στο νερό. Καθώς και η υποστήριξη στη καισαρική τομή αν αυτή είναι απαραίτητη.

Ακόμη υπάρχουν ομάδες:

Οι μαίες του Μidwives προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και κατ’ οίκον, όποτε αυτό ειναι αναγκαίο. Για παρακολούθηση εγκυμοσύνης, συμβουλές μητρικού θηλασμού, φροντίδα νεογέννητου-μητέρας κ.α.

Κατά διαστήματα διοργανώνονται ομιλίες, σεμινάρια και δραστηριότητες που απευθύνονται σε οικογένειες αλλα και σε επαγγελματίες υγείας. Στο Midwives κάθε γέννηση ενός παιδιού είναι μια ευκαιρία για αλλαγή, μια ευκαιρία για φροντίδα σε όλη την οικογένεια!

Ποιες ειναι οι Midwives;

Ειρηνη – Αθηνα Αβραμιδου

Γεννήθηκα το 1982 στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησα απο το τμήμα Μαιευτικής του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης το 2004, ενα απο τα μεγαλύτερα όνειρα μου. Πήρα την απόφαση απο νωρίς να δουλέψω ως ελεύθερη επαγγελματίας Μαία, αρχικά προετοιμάζοντας ζευγάρια για τον τοκετό τους και αργότερα συνοδεύοντας τα στη γέννα είτε στη κλινική είτε στο σπίτι. Η αγάπη μου για τις μητέρες και τα μωρά τους με οδήγησε στο να εκπαιδευτώ πάνω στο φυσικό τοκετό και τον τοκετό στο σπίτι, δηλαδή τον τοκετό χωρίς παρεμβάσεις. Παρακολούθησα τετράμηνη εκπαίδευση στην “Ευτοκία” (σύλλογος για τη προώθηση του φυσικού τοκετού) στην Αθήνα, καθώς και πληθώρα άλλων συνεδρίων και σεμιναρίων στην Ελλάδα και το εξωτερικό σχετικά με το φυσικό τοκετό, το φυσιολογικό τοκετό μετά απο καισαρική (VBAC), τον τοκετό στο νερό, τον τοκετό στο σπίτι και το μητρικό θηλασμό. Παράλληλα ολοκλήρωσα μετεκπαίδευση στη “Προγεννητική Ψυχολογία” στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είμαι Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Βρεφικού Μασάζ ΙΑΙΜ, Βρεφικής Υοga Birthlight και KG Hypnobirthing. Μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο τμήμα Μαιευτικής των ΤΕΙ Αθήνας στο Π.Μ.Σ. “Προηγμένη και Τεκμηριωμένη Μαιευτική φροντίδα”. Ιδρύτρια του Midwives. Σκοπός μου είναι να προσφέρω ενημέρωση, υποστήριξη και βοήθεια σε ζευγάρια, έτσι ώστε να βιώσουν μια όμορφη, ενδυναμωτική και ξεχωριστή εμπειρία τοκετού, παρέχοντας μαιευτική φροντίδα με ασφάλεια και σεβασμό στις μητέρες και τα νεογέννητα τους. Δείτε το βιογραφικό μου.

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Πασχαλινα Καμπουριδου

Πτυχιούχος Μαία. Αποφοίτησα από το τμήμα Μαιευτικής του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης το 2000. Αρνούμενη να ενταχθώ στο σύστημα που με ήθελε μια άβουλη υπάλληλο είτε στο δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα, ασχολήθηκα με την προετοιμασία των εγκύων για τον τοκετό τους. Παρακολούθησα σεμινάρια, συνέδρια και πολλά εργαστήρια. Η παρακολούθηση όμως του birthlight άλλαξε όλη μου τη φιλοσοφία. Το 2010 ολοκλήρωσα και την παρακολούθηση ενός σεμιναρίου στην « Ευτοκία» ( Σύλλογος για την προαγωγή του φυσικού τοκετού) με σκοπό να βελτιωθώ στην εργασία μου. Με κέρδισε, συνεπώς, ο τοκετός στο σπίτι και η επίτευξη ενός φυσικού τοκετού όπου κι αν αυτός λάβει χώρα. Παράλληλα έγινα Πιστοποιημένη Διεθνής Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC, Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Βρεφικού Μασάζ IAIM και Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Hypnobirthing. Ιδρύτρια του Midwives. Σκοπός μου είναι να μπορέσει κάθε γυναίκα να έχει τη γέννα που επιθυμεί πάντα με ασφάλεια γι’ αυτήν και το μωρό της. Επιτυχία για μένα είναι να βλέπω ευτυχισμένες μητέρες και ευτυχισμένα μωρά! Δείτε το βιογραφικό μου.Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Οι χωροι του Midwives

Η μελέτη για την οργάνωση και διαμόρφωση των εσωτερικών χώρων έγινε από το αρχιτεκτονικό γραφείο babyecodesign.gr, που εξειδικεύεται στην διαμόρφωση παιδικών χώρων με οικολογική προσέγγιση. Σύμφωνα με τη μελέτη οι χώροι του Midwives προσφέρουν όλες τις δυνατότητες που χαρακτηρίζουν ένα σύγχρονο κέντρο φιλικό προς τα παιδιά και το περιβάλλον. Κεντρική ιδέα είναι ο συνδυασμός μέγιστης λειτουργικότητας, υψηλής αισθητικής και αναγνωρίσιμης ταυτότητας, εφαρμόζοντας βασικές αρχές της οικολογικής προσέγγισης στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό: χρώματα φυσικά ήπιας χημείας, μελέτη φωτισμού και φωτιστικά από μέταλλο και ξύλο, χαλιά από οργανικές ίνες, οργανικά υφάσματα, αξεσουάρ από ανακυκλωμένα υλικά και έπιπλα από οικολογικό ξύλο σε σύγχρονες λιτές γραμμές.

Η αρχιτεκτονική μελέτη και η ανακαίνιση του χώρου έγινε με μία σύγχρονη αρχιτεκτονική ματιά, πάντα με προτεραιότητα και βασικό γνώμονα τις ανάγκες των Midwives, με στόχο την ιδανική οικολογική σχεδιαστική λύση. Οι προγραμματικές απαιτήσεις όρισαν έναν χώρο που θα φιλοξενεί οικογένειες με παιδιά και θα αποτελεί έναν ιδανικό χώρο συγκέντρωσης για χαλάρωση και εκπαίδευση. Βασική αρχιτεκτονική αρχή αποτέλεσε η ενοποίηση των επί μέρους χώρων του κέντρου και η δημιουργία δύο ενιαίων χώρων: υποδοχής/πολυλειτουργικου χώρου και χώρου συνεδρίων-συγκεντρώσεων. Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα του χώρου περιλαμβάνει: Χώρο αναμονής, Χώρο συνεδρίων, Πολυλειτουργικο χώρο, με βρεφική γωνιά, χώρο συναντήσεων και χώρο θηλασμού,καθώς επίσης και έναν γραφειακό χώρο, κουζίνα και δυο μπάνια.

Save

Save

Save

Save

Save