Kατηγορίες
Χρήσιμα Αρχεία
Τοκετός με Καισαρική Τομή - Midwives Greece - Family Wellbeing
Εγκυμοσύνη, Τοκετός, Γέννα, Θηλασμός, Μαίες, Μαία, Μαιευτική Φροντίδα, Προγεννητικά, Βρεφικό μασάζ, Δραστηριότητες για βρέφη, βρεφικές δραστηριότητες, Αβραμίδου Ειρήνη Αθηνά, Καμπουρίδου Πασχαλίνα, Θεσσαλονίκη, Θεσ/νικη, Ελλάδα, Pregnancy, Birth, Midwives, Midwifery Care, Prenatal, Antenatal, Postnatal, Hypnobirthing, hypnobirthing, Thessaloniki, Greece, Avramidou Irene Athina, Kabouridou Pashalina
15441
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-15441,cookies-not-set,qode-news-1.0,qode-quick-links-1.0,,side_menu_slide_from_right,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-14.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive

Τοκετός με Καισαρική Τομή

Aν ο φυσιολογικός τοκετός δεν αποτελεί την κατάλληλη επιλογή για την περίπτωση σας, τότε η καισαρική τομή είναι ο τρόπος που θα έρθει στον κόσμο το μωρό σας.

Οι πραγματικές ενδείξεις της καισαρικής τομής είναι:

  • Προδρομικός πλακούντας
  • Ισχιακή θέση και αφού έχει αποτύχει ο εξωτερικός μετσχηματισμός
  • Εγκάρσια θέση
  • Ταυτόχρονη λοίμωξη απο HIV (AIDS) και HCV (ηπατίτιδα C)
  • Εμφανίση κατά το τρίτο τρίμηνο της κυήσης πρωτογενή μόλυνση
    από έρπητα των γεννητικών οργάνων
  • Προηγούμενο χειρουργείο αφαίρεσης ινομυωμάτων με διάνοιξη της μήτρας
  • Αποκόλληση πλακούντα – αιμορραγία κατά τον τοκετό

Η καισαρική τομή μπορεί να γίνει “φιλική” κάνοντας κάποιες επιλογές. Ο πατέρας μπορεί να είναι μέσα στο χειρουργείο, η μητέρα με την χρήση της επισκληριδίου μπορεί να συμμετέχει στη γέννα του παιδιού της και να θηλάσει αμέσας μετά την έξοδο του μωρού της. Μετά το χειρουργείο η μητέρα παραμένει με το νεογέννητο της στην αίθουσα ανάνηψης καθώς και αφού πάνε στο δωμάτιο να κάνουν συγκατοίκιση (rooming in).

Mε την “φιλική προς το βρέφος και τη μητέρα” καισαρική, η μητέρα αίσθανεται ενεργητική στο ρόλο της και παρατηρούνται αυξημένα ποσοστά ικανοποίησης για την όλη διαδικασία. Καλύτερη έκβαση του μητρικού θηλασμού, γρηγορότερη ανάρρωση και μειωμένα ποσοστά επιλόχειας μελαγχολίας.

Η καισαρική τομή είναι μια επέμβαση σωτηρίας όταν υπάρχει πραγματική αιτία να πραγματοποιηθεί. Μπορεί να βιωθεί με ήρεμο και όμορφο τρόπο με τη βοήθεια της μαίας στο πλευρό σας! Θα σας βοηθήσουμε με την ψυχοσωματική προετοιμασία πριν τον τοκετό (π.χ. καθοδήγηση για τις επιλογές στην καισαρική τομή), τη ψυχολογική υποστήριξη στη διάρκεια του χειρουργείου, τη βοήθεια στην έναρξη του θηλασμού μέσα στο χειρουργείο αλλά και μετά στο δωμάτιο και στο σπίτι.

Save