Kατηγορίες
Χρήσιμα Αρχεία
Παιχνιδοζουζουνιές - Midwives Greece - Family Wellbeing
Εγκυμοσύνη, Τοκετός, Γέννα, Θηλασμός, Μαίες, Μαία, Μαιευτική Φροντίδα, Προγεννητικά, Βρεφικό μασάζ, Δραστηριότητες για βρέφη, βρεφικές δραστηριότητες, Αβραμίδου Ειρήνη Αθηνά, Καμπουρίδου Πασχαλίνα, Θεσσαλονίκη, Θεσ/νικη, Ελλάδα, Pregnancy, Birth, Midwives, Midwifery Care, Prenatal, Antenatal, Postnatal, Hypnobirthing, hypnobirthing, Thessaloniki, Greece, Avramidou Irene Athina, Kabouridou Pashalina
17231
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-17231,cookies-not-set,qode-news-1.0,qode-quick-links-1.0,,side_menu_slide_from_right,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-14.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive

Παιχνιδοζουζουνιές – Δημιουργικό παιχνίδι για μωράκια και γονείς

 
Αισθητηριακές καλλιτεχνικές δραστηριότητες και παιχνίδια για βρέφη (με συνοδεία γονέα).
Τι είναι οι αισθητηριακές δραστηριότητες(sensory play);
Είναι δραστηριότητες που ενεργοποιούν όλες τις αισθήσεις(αφή, ακοή, όραση, γεύση, όσφρηση). Με αυτό τον τρόπο τα βρέφη ανακαλύπτουν ελεύθερα τις αισθήσεις τους και τις εξασκούν. Γνωρίζουν το κόσμο γύρω τους και το ίδιο τους το σώμα μέσα από παιχνίδια. Συνδέονται παραπάνω με τον γονέα ,φροντιστή και “γυμνάζουν” τον εγκέφαλο τους. Με τα αισθητηριακά παιχνίδια είναι λες και το μικρό μυαλουδάκι τους βγαίνει για τρέξιμο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα παιδιά να εκτονώνονται , διασκεδάζοντας και να είναι πιο ήρεμα μέσα στη μέρα.

Save

O κύκλος συναντήσεων περιλαμβάνει 5 θεματικές:
1η συνάντηση:
Πιάνω και αισθάνομαι/ αφή ( messy play: φυσική πλαστελίνη, φυσική άμμος, όμπλεκ, υφάσματα, μπάλες, νερό)
2η συνάντηση:
Βλέπω και αισθάνομαι/ όραση( χρωματίζω ,καθρεπτίζω, παίζω με το φως, φτιάχνουμε αισθητηριακό μπουκάλι με χρυσόσκονη)
3η συνάντηση:
Μυρίζω και αισθάνομαι/ όσφρηση και αφή( αντικείμενα από το περιβάλλον, φρούτα και λαχανικά, λουλούδια , σαπουνόφουσκες, χρωματιστά όσπρια και μακαρόνια)
4η συνάντηση:
Ακούω και αισθάνομαι/ ακοή( μουσικά όργανα, ήχοι της φύσης, μαγειρικά σκεύη, φτιάχνω τη δική μου μαράκα)
5η συνάντηση:
Συνδυάζω όλες μου τις αισθήσεις, παίζω ελεύθερα με τα αισθητηριακά αντικείμενα στο χώρο και το μοντεσσοριανό υλικό
Στις συναντήσεις θα μπορεί να παρευρίσκεται ένας γονέας / συνοδός λόγω περιορισμού των ατόμων στο χώρο. Η χρήση μάσκας προβλέπεται για τον συνοδό και την συντονίστρια. Τα παιδιά θα χρησιμοποιούν από κοινού διάφορα αντικείμενα τα οποία απολυμαίνονται πριν και μετά τις συναντήσεις.
Φορέστε στα μικρά σας πρόχειρα ρούχα ή πάρτε μαζί σας και μια δεύτερη αλλαξιά.

 

Λίγα λόγια για την συντονίστρια..
Η Ευαγγελία Γεροπούλου, είναι απόφοιτη της σχολής Καλών Τεχνών του τμήματος Κινηματογράφου. Κατά την διάρκεια των σπουδών έχει συμμετάσχει σε δημοτικά σχολεία ως εκπαιδεύτρια κινηματογράφου. Η ερευνητική της είχε ως θέμα την δημιουργική γραφή σε κέντρο απεξάρτησης. Επιπλέον ασχολείται με το κοινωνικό τσίρκο , τις παραστατικές τέχνες και εργάζεται ως ανιματέρ σε παιδικά πάρτυ στην εταιρεία “Ανεμοσκορπίσματα “. Δραστηριοποιείται χρόνια με την εμψύχωση παιδιών και ενηλίκων μέσω του παιχνιδιού και των τεχνών. Πρόσφατα τελείωσε την σχολή εμψυχωτών με έδρα την Θεσσαλονίκη.
Δείτε εδώ περισσότερες λεπτομέρειες

Save

Save

Save

Save

Save