Kατηγορίες
Χρήσιμα Αρχεία
Μεταγεννητική Γιόγκα | Birthlight | Midwives Greece
Εγκυμοσύνη, Τοκετός, Γέννα, Θηλασμός, Μαίες, Μαία, Μαιευτική Φροντίδα, Προγεννητικά, Βρεφικό μασάζ, Δραστηριότητες για βρέφη, βρεφικές δραστηριότητες, Αβραμίδου Ειρήνη Αθηνά, Καμπουρίδου Πασχαλίνα, Θεσσαλονίκη, Θεσ/νικη, Ελλάδα, Pregnancy, Birth, Midwives, Midwifery Care, Prenatal, Antenatal, Postnatal, Hypnobirthing, hypnobirthing, Thessaloniki, Greece, Avramidou Irene Athina, Kabouridou Pashalina
17238
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-17238,cookies-not-set,qode-news-1.0,qode-quick-links-1.0,,side_menu_slide_from_right,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-14.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive

Μεταγεννητική γιόγκα Birthlight

postnatal_yoga_midwives

Μεταγεννητκή γιόγκα για το “τέταρτο τρίμηνο”.

Το“τέταρτο τρίμηνο” της γέννησης του μωρού μας είναι το πιο απολαύστικό και το πιο δύσκολο τρίμηνο. Την μεγάλη μας χαρά για την άφιξη του μωρού μας την συνοδεύουν πολλές απορίες για τη φροντίδα του.

Σε αύτη την μεταμορφωτίκη διαδικασία βιώνουμε πολλές ψυχολογικές και σωματικές δυσκολίες. Οι ορμονικές διακυμάνσεις, το άγχος και τα διάφορα προσωπικά προβλήματα μπορεί να δυσκολέψουν πολυ αυτή την περίοδο. Γνωρίζουμε καλά οτι κατά την περίοδο της λοχείας χρειαζόμαστε στήριξη απο τους γύρω μας αλλά και από τους επαγγελματίες υγείας και φροντίζουμε να επικοινωνούμε επαρκώς αυτή την ανάγκη μας. Στα μαθήματα μεταγεννητικής γιόγκα θα εστιάσουμε στην ομαλή προσαρμογή στις σωματικές, ψυχικές, συναισθηματικές και πνευματικές αλλαγές που συμβαίνουν.

Σωματικά θα επαναφέρουμε την σπονδυλική στήλη, θα στεθεροποιήσουμε τη λεκάνη και θα ενισχύσουμε τον ανοιχτό θώρακα μέσω απλών και ήπιων πρακτικών. Ο αυχένας καταπονείται ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο , λογω του θηλασμού κ του συνεχούς κρατήματος του μωρού και συχνά χρείαζεται η ανακούφιση του αυχένα και της ωμικής ζώνης από τη δυσκαμψία. Με τις πρακτικές αναπνοής και το κλείσιμο των μυών του σώματος, θα επανακτήσουμε όλες μας τις δυνάμεις. Πολλές από τις πρακτικές που θα μάθουμε θα μας συνοδεύουν στην καθημερινότητα και μετά απο αυτήν την περίοδο.

Τα μαθήματα απευθύνονται σε γυναίκες που έχουν περάσει την δεύτερη βδομάδα της λοχείας τους.

Η Birthlight γιογκα (www.birthlight.com) είναι μια ευχάριστη ολιστική προσέγγιση για την εγκυμοσύνη και τη λοχεία, είναι ένας συνδυασμός πρακτικών γιογκα, χορού, τραγουδιού, αναπνοής και χαλάρωσης.

Εισηγήτρια και δασκάλα της γιόγκα εγκυμοσύνης είναι η Δήμητρα Γεωργοπούλου, Birthlight perinatal instructor, Hatha Yoga instructor, Midwife.

Λίγα λόγια για τη Δήμητρα..

Προσέγγισα την Γίογκα λόγω σοβάρων μυοσκελετίκων προβλήματων στην περιοχή της μέσης και του αυχένα, και με βοήθησε να γίνω όχι μονο λειτουργική, αλλά να ζω χώρις πόνους και με λιγότερους φόβους. Το οτι αποφάσισα να την σπουδάσω και να την διδάσκω, νομίζω αιτιολογείται στο ότι είναι για μένα ένας συνδετικός κρίκος μεταξύ των σπουδών μου, σαν παιδί, στο μπαλετο, και σαν ενήλικη, στην μαιευτική. Οι γνώσεις που απεκτήσα σχετικά με την ανθρώπινη ανατομία, φυσιολογία και ψυχολογία, δρουν αλληλοσυμπληρωματικά επεκτείνοντας την κατανόηση μου πάνω στο ανθρώπινο σώμα και τις λειτουργείες του.

Ως κορύφωση όλων αυτών των αναζητήσεων, η ανάγκη μου να συνδυάσω την Μαευτική με τη Γίογκα, επείλθε η ειδικευσή μου στην Περιγεννητική Γιόγκα. Πλέον διδάσκω με μεγάλη μου χαρά το σύστημα της Βirthlight γιόγκα, πριν, κατα την διάρκεια, αλλά και μετά την εγκυμοσύνη, με κύριο μέλημα την ασφάλεια και την άνεση.

Εκιαιδευτική Κατάρτιση
2018 Birthlight Perinatal Yoga ,Αθήνα
2017 RYS 200 Hr Teacher training YOGA ALLIANCE, Yogacademy, Αθήνα
2010 Τμήμα Μαιευτικής,Αλεξάνδρειο Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης. Σεμινάριο Advanced Life Support in Obstetrics (ALSO)

Δείτε εδώ ώρες και ημέρες μαθημάτων

Save

Save

Save